KORNATI – jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj.

Kornati ili Kornatsko otočje najrazvedenija je otočna skupina na Mediteranu s čak 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi. 89 kornatskih otoka zbog izuzetne ljepote krajolika, netaknute prirode, velike obalne razvedenosti, bogate morske flore i faune proglašeno je 1980. godine Nacionalnim parkom. Danas Kornati nisu stalno naseljeni, ali težačke i ribarske kućice razasute po pitomim uvalama odaju prisustvo njihovih vlasnika. Pretvorene su u restorane i smještajne objekte namijenjene robinzonskom turizmu. Kornati predstavljaju pravi raj za nautičare, ronioce i sve one koji vole uživati u čarima netaknute prirode.

Kako provesti vrijeme na Kornatima?
Ako Kornate posjećujete izletnički, nećete ih doživjeti u punini. No ostati će vam nezaboravne slike goleti kopna, poneke bujne uvale i prekrasnog čistog mora, ispunjenog pa skoro akvarijskim stvorenjima. U svakom slučaju preporučamo vam provesti godišnji odmor na Kornatima. E tada ćete ih doživjeti za sva vremena. Potražite smještaj na našim otocima Sita i Ravna Sika. Ukoliko se odlučite na odmor u punom smislu riječi, shvatiti ćete koliko nam malo treba. Neće vam nedostajati struja, tv, mobitel, …. vrijeme će stati. Na Kornatima sve ima uporabnu vrijednost. Grančica masline je jedini ogrjev, rijetki bademi su bogatstvo, pokoja smokva raskoš. Ništa se ne baca. Tu čovjek uistinu živi u simbiozi s prirodom. Riba se lovi u mjeri koja će zadovoljiti nužnu potrebu. Posjetite i kratko živite na Kornatima, dođite do spoznaja koliko nam stvarno malo treba za lijep i dug život.


Noći na Kornatima uistinu su neponovljiv doživljaj. Zvjezdano, nisko spušteno nebo i lagani povjetarac boravak će vam učiniti uistinu bajkovitim. Zateknete li se na jednom od naših iznimnih otoka nemojte se preplašiti tišine koja se glasno čuje. Ona je dokaz da pripadamo prirodi. Također, nemojte se preplašiti ni noćnih posjetitelja. To mogu biti ovce koje slobodno tumaraju po otocima ili pak poneki magarac u mirovini.